Aanbod

IK BEN IK DANS biedt danstherapie

Wil jij gewoon lekkerder in je vel zitten? Heb je last van onrust of spanning in je lichaam waardoor je niet goed in slaap valt? Of is er sprake van een trauma uit het verleden dat nog steeds doorwerkt? IK BEN IK DANS kan je helpen om zulke klachten te verminderen en je veerkracht te vergroten.

IK BEN IK DANS biedt ondersteuning in verschillende therapievormen. Van een regulier danstherapie-traject en E-Danstherapie tot traumaverwerking en een kort consult.

Reguliere danstherapie

Danstherapie bij IK BEN IK DANS duurt zo lang of zo kort als nodig is. In de praktijk is het meestal een traject van 6 à 12 sessies, wekelijks of om de week. De duur is afhankelijk van jouw vraag en van de financiële mogelijkheden. Na het intakegesprek stellen we samen een plan op. Bij elke sessie gebruiken we het plan als referentie, we checken hoe het met je is en gaan aan de slag met doelgerichte oefeningen. Ik nodig je uit om te bewegen, met of zonder muziek, en we bespreken hoe je dit hebt ervaren. Ik geef oefeningen om de vorm en de intensiteit van de bewegingen te variëren en je lichaam meer of minder ruimte te laten innemen. Ook bied ik bewegingsstimulerende thema’s of materialen aan, met muziek als ondersteuning. We bewegen bijvoorbeeld op diverse soorten muziek om verschillende emoties te kunnen uiten.

Mocht in de loop van de therapie blijken dat een intensiever behandeling fijner is, of dat er een multidisciplinair team nodig is, dan kan ik je uitleg geven over de verschillende opties.

Praktische informatie over de procedure en vergoedingen van reguliere danstherapie vind je op de pagina Aanmelden.

 

E-Danstherapie

E-Danstherapie via de telefoon of via beeldbellen is geschikt voor cliënten die ver weg wonen of die om een andere reden niet naar de praktijk kunnen komen. Bij mensen die moeite hebben met sociaal contact blijkt deze vorm van therapie goed te werken. Ook bij een terugval na een eerder therapietraject kan E-Danstherapie van IK BEN IK DANS behulpzaam zijn.

In de huidige tijd van corona is E-Danstherapie tevens een goede manier om vanuit een veilige thuissituatie je danstherapie-doelen toch dichterbij te brengen. Ik beschik over doelgerichte oefeningen en opdrachten om je daarin bij te staan.

Praktische informatie over de procedure en vergoedingen van E-Danstherapie vind je op de pagina Aanmelden.

 

 

Kort consult (telefonisch)

Korte telefonische consulten kunnen in sommige gevallen uiterst effectief zijn. Stel, je hebt een vraag over hoe je grenzen kunt voelen in je lichaam en je wilt daarmee oefenen. Je zoekt oefeningen om te leren omgaan met boosheid of spanning. Je hebt behoefte aan ideeën om op een speelse manier contact te maken met je kind. Je bent op zoek naar technieken waarmee je na een heftige dag tot rust kunt komen. Met deze en vergelijkbare vragen kun je bij mij terecht voor een kort telefonisch consult, tegen een zeer gunstig tarief.

Praktische informatie over de procedure en de kosten van een kort consult vind je op de pagina Aanmelden.

 

Traumaverwerking

De herinnering aan een schokkende of krenkende ervaring kan een flinke impact hebben op je kwaliteit van leven, door nachtmerries, herbelevingen of lichamelijke klachten. Als je dit herkent, kun jij bij IK BEN IK DANS terecht voor traumaverwerking met de beproefde methoden EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) en MEP (Mind Eye Power). Deze methoden helpen je om de lading van oude pijn en angst te verminderen zodat je je opgeruimder, vrijer, gezonder en rustiger zult voelen in je dagelijks denken en handelen.

EMDR en MEP werken allebei met de ogen en maken relatief weinig gebruik van taal en spraak. Ze worden toegepast aan de hand van een vast protocol. Beide therapievormen kunnen de dieper gelegen emotionele structuren in het brein bereiken, wat met gesprekstherapie in de regel moeilijker gaat. De methoden zijn effectief bij post-traumatische stressstoornissen (PTSS), maar ook bij diverse andere psychische klachten, uiteenlopend van faalangst, spanningen en somberheid tot een negatief zelfbeeld en burn-out.

Meer informatie over deze twee methoden kun je vinden op www.act-emdrcentrum.nl/emdr/ en www.mindeyepower.nl/de-methode.

Praktische informatie over de procedure en vergoedingen van traumaverwerking vind je op de pagina Aanmelden.