Aanmelden

enen De werkwijze van IK BEN IK DANS  is laagdrempelig en transparant. Met heldere afspraken en duidelijke doelen. Zodat je bij elke stap weet waar je aan toe bent. Hieronder vind je de procedures voor de verschillende therapievormen.

 

Reguliere danstherapie en Traumaverwerking

Kennismaking

In een kennismakingsgesprek leg ik uit wat danstherapie of traumaverwerking inhoudt en informeer ik je over mijn werkwijze. Samen kijken we wat de therapie voor jou zou kunnen betekenen. Belangrijk is dat jij je op je gemak voelt om met mij aan de slag te gaan.

De verkenning is wederzijds. Het kan zijn dat een bepaald probleem buiten mijn competentie valt en dat een andere professionele zorgverlener jou beter kan helpen. Het is ook mogelijk dat samenwerking met een andere therapeut of specialist wenselijk is.

Intake en sessies

In het intakegesprek bepalen we samen op basis van de jouw hulpvraag, jouw wensen en behoeften het aantal sessies en de frequentie. In dit gesprek stellen we ook de doelen vast en het traject dat erbij past. De frequentie kan in de loop van het traject wel veranderen. Na de intake vraag ik je een aanmeldformulier in te vullen met de nodige administratieve gegevens.

De therapiesessies duren 50 à 60 minuten. Sessies van anderhalf uur of thema-werksessies van een dagdeel zijn ook mogelijk. Vaak bestaat een therapietraject uit 6 of 12 sessies. Je kunt tussentijds altijd stoppen met de behandeling.

Wil je kennismaken? Neem contact op via de  contactpagina.

E-Danstherapie

Met online therapie helpen wij je vanuit jouw vertrouwde omgeving, vanuit huis of elke andere locatie. Zo krijg jij nog steeds de hulp die jij nodig hebt, maar hoef je niet af te reizen en kun je efficiënt met je tijd omgaan. Dit kan extra prettig zijn wanneer je fysiek of mentaal niet de mogelijkheid hebt om naar de praktijk te komen.

Een behandeling via videobellen is bewezen net zo effectief als face-to-face behandeling. Wat het geval is tijdens de huidige pandemie. Soms kun je dit ook combineren, dan zien we elkaar enkele keren in de praktijk en houden we overige sessies via videobellen. We bespreken samen wat voor jou prettig werkt.

Wil je dit zelf ervaren of persoonlijk advies over of online therapie bij jouw situatie past? Neem dan contact op, we helpen je graag.

Wat is online therapie via videobellen?

Therapie via videobellen lijkt op therapie op locatie. Wat is videobellen? De naam zegt het eigenlijk al: dit is bellen terwijl je elkaar ziet. Om met jou te kunnen videobellen maakt ik gebruik van een daarvoor geschikt en veilig platform, te vergelijken met Skype. 

 

Is online therapie veilig?

De platform wordt binnenkort aangeschaft en zal de richtlijnen volgen die nodig zijn om jouw persoonsgegevens beschermd te houden en volgens de geldende privacy wetgeving. Zo kunnen wij jou verzekeren dat het veilig is om op deze manier therapie te volgen.

Tarieven, vergoeding en kwaliteit  

 

Danstherapie is een erkende therapievorm. Iedereen kan zonder verwijzing van de huisarts bij IK BEN IK DANS terecht. In veel gevallen wordt de therapie vergoed vanuit de aanvullende verzekering van je zorgverzekeraar. Deze zorgvorm valt meestal in de categorie Alternatieve/complementaire geneeswijzen of Alternatieve zorg. Soms wordt danstherapie vergoed vanuit het persoonsgebonden budget (pgb) of vanuit de basisverzekering onder de noemer Basis of Specialistische geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Voor meer informatie zie hieronder of direct via deze link Tarieven, betaling en vergoeding. 

Meer informatie over mijzelf en mijn beroepskwalificaties vind je bij Over mij.

Uitgebreide informatie over procedures, tarieven, vergoeding, voorwaarden, privacy, professionaliteit en kwaliteit vind je in de links hieronder: