Home » Danstherapie

Danstherapie

 Is danstherapie iets voor jou?

Danstherapie is geschikt voor behandeling bij o.a. lichamelijke klachten, eetstoornissen, verliesverwerking, arbeidsgerelateerde problematiek, angsten, trauma’s, concentratieproblemen, onzekerheid, agressie en somberheid. Klachten zijn altijd terug te zien in het lichaam en in de beweging. Dit betekent dat je ook via het lichaam en de beweging veranderingen op gang kunt brengen.

IkBenIkDans @De Nozem Fotografie Peter Putters

Binnen danstherapie staat het ‘doen en ervaren’ centraal: daarmee is het zowel een geschikte therapie voor mensen die verbaal en rationeel heel sterk zijn, als voor mensen die gemakkelijker ervaringen opdoen via de non-verbale kant. Het kan ook een goede toevoeging zijn naast de verbale therapieën zoals psychotherapie.

“Door danstherapie leerde ik om ruimte in te nemen en mijzelf te laten horen en zien.”
“Danstherapie komt meteen tot de kern: namelijk dat wat je vasthoudt in je lichaam.”
“Danstherapie heeft mij weer in beweging gezet.”

Hoe werkt danstherapie?

Danstherapeuten hebben geleerd om te kijken naar het lichaam en de beweging en dit te koppelen aan de hulpvraag. We gaan er daarbij vanuit dat nieuwe ervaringen moeten worden eigengemaakt en geïntegreerd in het lichaam om effect te hebben. Ik maakt hiervoor gebruik van verschillende dans- en bewegingsmethoden en technieken.

Clienten aan het woord:

https://www.vaktherapie.nl/danstherapie

De vertaalslag naar het dagelijkse leven is heel simpel: denk maar aan het ‘jezelf laten horen en zien via beweging en stem, leren door bewegingen ruimte in te nemen, leren bij jezelf (je lichaam) te blijven zonder steeds met de omgeving bezig te zijn’. Omdat er heel direct met het lichaam en de beweging gewerkt wordt, kom je snel in contact met je emoties en leer je deze te uiten en waar nodig te verwerken. Dit houdt in dat danstherapie confronterend kan zijn maar ook structurerend en ervaringsgericht. De behandeling kan gericht zijn op situaties uit het ‘heden’ en/of uit het ‘verleden’.

Danstherapie richt zich op kinderen, jeugd, volwassenen, ouderen, gezinnen, relaties en is uitermate geschikt voor behandeling individueel of in een groep.

Wat kun je met danstherapie bereiken?

Binnen danstherapie leer je zicht te krijgen op je gedrag, je valkuilen, je gevoelens, je lichaam en lichaamssignalen. Je leert hier anders mee om te gaan waardoor het makkelijker wordt om situaties uit het dagelijkse leven aan te gaan. Het kan je tevens helpen om situaties en ervaringen uit het verleden te verwerken en een plek te geven. Het vermindert of heft klachten op, en waar nodig leer je om te gaan met de beperkingen en de mogelijkheden die je hebt.

Waar vind je danstherapie?

Danstherapeuten werken veelal binnen diverse instellingen in de geestelijke gezondheidszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, forensische psychiatrie, psychogeriatrie, oncologie, jeugdhulpverlening, kinder- enjeugdpsychiatrie, speciaal onderwijs, revalidatie, vluchtelingenwerk en wijkgerichte gezondheidsprojecten. Daarnaast zijn er danstherapeuten die een eigen praktijk hebben.

Wat kan ik je aanbieden?

  • Dans- en bewegingstherapie voor kinderen
  • Dans & weerbaarheid | Individueel (Danstherapie, Rots & water training en bewegingspedagogiek Sherborne geïntegreerd).
  • Dans- en bewegingstherapie voor volwassenen
  • Binnen Care to Change. Behandeling (danstherapie o.a.) voor volwassenen is ook mogelijk via Care to Change. Care to Change is een erkende GGZ instelling in Hilversum, die op restitutiebasis werkt vanuit financiering door de ziektekostenverzekeringen. Wij bieden hoogwaardige individuele zorg in een multidisciplinair, professioneel team.

Klachtenprocedure

Voorwaarden en privacy

Vergoeding en tarieven

 

Vragen of aanmelden

Neem gerust contact met me op telefonisch +31 6 1638 3750 of per mail victoria@ikbenikdans.nl

Therapeut aangesloten bij Federatie Vaktherapeutische Beroepen [FVB] Lid-nummer: 4437

AGB-Code Zorgverlener: 90-046887

AGB-Code Praktijk: 90-055496

KvK-nummer: 54809436

BTW-nummer: NL 26.28.63.881.B01

 

Overtuigd van de kracht van danstherapie? Neem contact op