Home » Over IK BEN ik dans

Over IK BEN ik dans

IK BEN ik dans biedt ontspannende, leerzame en plezierige l e s s e n waar de kinderen vanuit zichzelf kunnen dansen. Ouders vinden de mogelijkheid om samen met hun kinderen te zijn en als ze groot worden, en zelfstandig dansen, genieten ze enorm van gezamenlijke lessen, die vaak ook in de open lucht plaatsvinden.

We creëren samen mooie contactmomenten met de kinderen, die na de les blij naar huis gaan. Kinderen worden gezien in hun kwaliteiten en leren een waaier aan bewegingsmogelijkheden.

En als een kind extra steun nodig heeft geef ik d a n s t h e r a p i e. Daar richt ik de dans- en bewegingsspelletjes op het bevorderen van zelfvertrouwen, weerbaarheid, emotieregulatie en een gezonde psychomotorische ontwikkeling. Hiervoor laat ik me inspireren door de bewegingspedagogiek van Sherborne, Schrijfdans, Rots & Water programma, Laban Movement Analysis en Danstherapie.

Wie zijn we?

Ik ben Victoria Murillo de Koning, eigenaar van IK BEN ik dans. Maar gelukkig werk ik niet alleen.
Er zijn geregeld verschillende professionals die lessen, cursussen of workshops geven. Ook werk ik graag met andere (dans) therapeuten. We stellen ons aan u voor.

Victoria Murillo

Ik ben Victoria, een afgestudeerd psychologe uit El Salvador, een Dans- en bewegingstherapeute (Master in Dance Therapy, MDaT), en een gecertificeerde Peuter- en kleuterschrijfdans docent en Rots & Water  trainer.

Van 2009 tot 2012 heb ik gewerkt als psychomotorisch therapeut in de GGZ met kinderen en volwassenen. In 2012 heb ik IK BEN ik dans opgericht en sindsdien geef ik dansles en danstherapie aan peuters en kleuters (en hun ouders).

Sinds september 2015 werk als danstherapeut bij Care to Change in Hilversum. Kleinschalig GGZ voor volwassenen waar u vanuit de basisverzekering behandeling vergoedt kan krijgen.

Als therapeut en docent heb ik ruime ervaring opgedaan zowel in Midden Amerika als in Nederland in het werken met mensen met verschillende achtergronden en vragen. Ik daag mijn cliënten uit om te communiceren, weerbaarder te worden en ondersteun hun mogelijkheden daarin.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Danstherapie (NVDAT). De NVDAT is aangesloten bij de Federatie voor Vaktherapeutische beroepen (FVB) en (kandidaat) geregistreerd bij de Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen.

Floor Paauw

Mijn naam is Floor Paauw. Ik ben 34 jaar en samen met Dries en ons zoontje Camil (4 jaar) wonen we in een knus huisje in de binnenstad van Amersfoort. Vanaf 1 oktober zal ik peuterdans gaan geven voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar. Met kinderen omgaan vind ik het allerleukste wat er is en dan vooral creatief bezig zijn. Peuters zijn nog ongeremd en houden ervan om fysiek bezig te zijn. Stilzitten is nog vaak lastig maar dansen en bewegen op muziek doen ze maar al te graag. Daar worden ze blij en vrolijk van, het ontspant, en het kan ook een fijne uitlaatklep zijn voor kinderen met veel energie. Ieder kind geef ik de aandacht die hij of zij nodig heeft want ik wil maar al te graag dat ze zich veilig voelen zodat ze helemaal zichzelf kunnen zijn.

Naast mijn werk als gastouder van kinderen en kindercoach heb ik muziektherapie gestudeerd aan de HU en muziektechnologie aan de HKU in Utrecht. In mijn vrije tijd doe ik aan yoga, zit ik op dansen, volg lessen in bluesdansen en de lindy hop en ik weet dan ook als geen ander hoe fijn dansen en bewegen op muziek is. Met het geven van lessen in peuterdansen combineer ik wat me het meeste lief is dansen, muziek en kinderen!

Ranike Mota