Wat een feest aan de Maasstraat, met al die mama’s met hun kinderen! 1 jaar geleden, zijn ze met zes mama’s begonnen met ondersteuning van Welzin. De grote vraag toen was: “is er behoefte aan een mama café in de wijk?” Kijk maar naar de foto’s voor het antwoord op die vraag. Elke 2e en 4e vrijdag van de maand is er nu het Mama café. De ene keer met een thema en de andere keer vrije inloop. En uitbreiding staat voor de deur konden zij alvast verklappen. Wanneer en waar zal zo snel mogelijk via de wijkwebsite bekend worden gemaakt.

Er werd gespeeld, gezongen en gedanst. En in de tijd dat de peuters aan het dansen waren, kregen de baby’s te eten in alle rust.

mama-21Victoria gaf de dansles, en dat deed ze heel leuk. Het werd een leuke samenspelende dansgroep. Bewegende takken van bomen werden dansend uitgebeeld. Samen plakten ze een strook plakband op de grond om daar even later met z’n allen op te balanceren alsof het een evenwichtsbalk was, grandioos! Tussendoor werd er ijverig gezongen door zowel de mama’s als de kinderen. Victoria leerde ze zelfs nieuwe versjes. En een plezier dat ze hadden met elkaar, dikke pret!

Zoals het hoort op een verjaardagsfeestje, werd er gezongen: “lang zal ze leven”, met het hiep hiep hoera natuurlijk alle armpjes in de lucht. Daarna was het tijd voor de traktatie, de keuze was groot; spekjes, zoenen, soesjes, chocolade, appelcake en nog meer, en zó lekker allemaal!

De mama’s komen met hun kinderen vanaf het Eemplein tot aan de Enk en over de hele letterlijke en figuurlijke breedte van de wijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa afloop kreeg iedere mama en ieder kind een Goody-bag mee, gesponsord door AH en Etos. En zo zie je maar weer dat samenwerken in het Soesterkwartier in de breedste zin “des woords” gebeurt. Chapoo!

Verlag en foto’s Ngie

Fotoreportage.

Bron: Soesterkwartier.info.