Over mij

de laaDanstherapeut

Victoria Murillo de Koning

Ik ben Victoria Murillo de Koning, zelfstandig gevestigde danstherapeut en psycholoog. Mijn passie is: mensen via dans laten groeien. Begin 2012 heb ik in Amersfoort mijn praktijk IK BEN IK DANS opgericht, met een breed scala aan danscursussen voor kinderen en volwassenen. Sinds 2018 richt ik me uitsluitend op danstherapie. Ik ben een energieke en betrokken therapeut die pragmatisch en resultaatgericht samen met jou aan jouw doelen werkt. Naast mijn praktijk werkte ik de laatste 10 jaar als danstherapeut onder meer voor de organisaties FamilySupporters en Care to Change.

Danstherapie om te groeien als mens

In mijn thuisland El Salvador groeide ik op te midden van oorlog. Door die onveilige situatie was ik als kind verlegen en kon ik me moeilijk uiten. Dansen werd mijn uitlaatklep. Vanaf mijn zesde dans ik, op alle mogelijke muziekstijlen: pop, moderne muziek, volksmuziek. Dansen heeft me geholpen mijn moeilijke achtergrond te verwerken. Het heeft me laten groeien als mens. Als danstherapeut zet ik die ervaring en mijn opleiding in om andere mensen te helpen. Zodat ze tegen zichzelf kunnen zeggen als ze in de spiegel kijken: je mag er zijn.

Wat mensen over mij zeggen

Cliënten geven aan dat ik doelgericht werk, een prettige en veilige sfeer weet te creëren en hen help om te groeien in zelfvertrouwen. Daarnaast noemen ze mijn enthousiasme, betrokkenheid, sensitiviteit en respect. Lees meer over mij in een artikel in Libelle van januari 2020.

Kwalificaties

Ik ben afgestudeerd psycholoog. Als danstherapeut ben ik aangesloten bij de Federatie voor Vaktherapeutische beroepen (FVB) en Het Gelaagd Register NIBIG. Daarnaast ben ik gecertificeerd in traumabehandeling door middel van EMDR en Mind Eye Power.

Verder heb ik ruime expertise op het gebied van:

  • de Rots & Water-methode voor het trainen van weerbaarheid en balans (certificaat)
  • de systemische benadering via dans voor jonge kinderen en hun ouders/verzorgers
  • het werken met mensen met verschillende culturele achtergronden, zowel in Midden-Amerika als in Nederland.

Wat ik voor jou kan betekenen

Op de pagina Aanbod lees je hoe ik jou kan helpen om te groeien en beter te leren omgaan met dingen die jou in je leven belemmeren.

 

Aangesloten bij